Menu se načítá

Volby do školské rady

Matěj Král

16. října 2015
Ve středu 18. 11. 2015 (tedy v den konání třídních schůzek) proběhnou na našem gymnáziu volby do školské rady. Voleni budou mimo jiné dva zástupci pedagogických pracovníků. Na jedno místo uvolněné po studentce, která dokončila své studium ve školním roce 2014/2015, zároveň mohou kandidovat zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci. V tuto chvíli především vyzývám všechny zájemce o kandidaturu, aby mi svůj zájem oznámili do pondělí 2. 11. buď osobně (v kabinetu č. 106), nebo emailem na adrese matejkral@email.cz. Všechny kandidáty z řad zletilých žáků a zákonných zástupců žáků nezletilých zároveň žádám, aby mi do tohoto data v elektronické podobě dodali krátký (max. 1 strana formátu A4) text, který by je stručně představoval ostatním voličům. Konkrétní obsah textu závisí na uvážení jednotlivých kandidátů, podle mého názoru by v něm nicméně neměly chybět základní informace o osobě kandidáta a hodnotách, postojích či konkrétních krocích, které by chtěl v případě zvolení prosazovat. Po uzavření seznamu kandidátů budou jednotlivé texty zveřejněny na intranetu gymnázia a na nástěnce v prvním patře školy. Další informace o volbách naleznete v článku.

Členy školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty volí oprávněné osoby (tj. všichni zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci a studenti) tajným hlasováním. Za platné se považují volby, kterých se účastní alespoň jedna pětina všech oprávněných osob; jinak se volby opakují.

Volba členů školské rady probíhá jednokolovým systémem. Na základě výsledků hlasování přípravný výbor stanoví pořadí kandidátů ve volbách. Členem školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty se stane kandidát, který získal nejvyšší počet hlasů. Při rovnosti hlasů se pořadí stanoví losem.


Volit budete moci ve středu 18. 11. 2015 od 7.45 do 19.00 ve vestibulu školy.


Základní informace o úkolech rady najdete spolu se zápisy z jednotlivých zasedání na adrese http://www.gvp.cz/skola/skolska_rada/.

V případě zájmu získáte více informací u Matěje Krále (na emailu matejkral@email.cz nebo v kabinetu č. 106).

 

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem