Menu se načítá

Filmový festival - Jeden svět v noci

Matěj Král

22. listopadu 2017
V pátek 8. 12. od 16.00 do 24.00 proběhne na našem gymnáziu tradiční festival dokumentárních filmů. Zváni jsou jako obvykle všichni studenti, absolventi a pedagogové gymnázia. Účastníky čekají projekce ve dvou místnostech, diskuse s hosty a pestré občerstvení. Poukázky na občerstvení (zároveň sloužící jako vstupenka na celou akci) budou v prodeji od 27. 11. za 50 Kč vždy o velké přestávce ve druhém patře před místností č. 202. Závazné rezervace na vstupenky (zejména pro absolventy nebo jiné osoby, které se osobně na GVP nedostanou) jsou také možné na emailu matejkral@email.cz. Na matejkral@email.cz nebo na chodbách si také budete moci rezervovat místa na jednotlivé projekce. Bližší informace vám rádi sdělí organizující pedagogové, Petra Kinclová a Matěj Král, nebo studenti třídy 1.E, kteří pro letošní ročník vybrali jednotlivé filmy z databáze společnosti Člověk v tísni a podílí se na organizaci akce. Program najdete v článku a na Facebooku.

 V první sekci budou promítány tyto filmy:
- od 16.00 Děti online (bližší info
- od 18.00 Asociální síť (bližší info)
- od 20.00 Hrdá navzdory chudobě (bližší info)
- od 22.00 Šmejdi (bližší info)

Ve druhé sekci budeme promítat:
- od 16.00 Zemřít pro design (bližší info)
- od 18.00 Krev v mobilech  (bližší info)
- od 20.00 Co se nenosí (bližší info)
- od 22.00 Putinovy "Děti 404" (bližší info)

Komentáře

S radostí doplňuji informace o dalších hostech: Po filmu Děti online (promítaném od 16.00) přijde s účastníky o bezpečnosti na internetu diskutovat Věra Mikušová, absolventka Policejní akademie, která se zabývá kybernetickou bezpečností. Po filmu Zemřít pro design (promítaném od 16.00) přijde s účastníky o environmentálních a lidskoprávních důsledcích spojených s výrobou elektroniky diskutovat Miloš Polák, projektový manažer ze společnosti Retela, která zajišťuje plnění povinností výrobců a dovozců elektrozařízení, přenosných baterií a solárních panelů. Po filmu Krev v mobilech (promítaném od 18.00) přijde o situaci v Kongu a lidskoprávních souvislostech výroby mobilních telefonů diskutovat novinářka a humanitární pracovnice Markéta Kutilová.

Po filmu Asociální síť (promítaném od 18.00) bude o šikaně a/nebo kyberšikaně s účastníky festivalu diskutovat Jiří Maléř, speciální pedagog a lektor pro oblast školství a sociální sféru, který se na téma kyberšikany a šikany odborně zaměřuje.

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem