Menu se načítá

DŮLEŽITÉ: Pokyny k dílnám

Prosím všechny studenty, aby věnovali velkou pozornost tomuto článku. Najdete v něm podrobnosti k některým úterním dílnám, pravidla či pokyny týkající se oděvu či vybavení.
Mají-li být dílny opravdu zajímavé a přínosné, je opravdu třeba instrukcemi se řídit (v některých případech by dokonce dílna nemohla proběhnout, pokud by snad účastníci pokyny nedodrželi.)

Budete-li mít k nějaké dílně dotaz, přijďte se zeptat do kabinetu č. 113. Zároveň prosím sledujte školní web - pokud bychom vám ještě potřebovali předat další informaci k některé z dílen, zveřejníme ji v sekci „Aktuality“. Doporučuji také znovu se podívat na anotaci k vybrané dílně - http://www.gvp.cz/~kadlecoval/dilnicky.html.

Žonglování: Odchod účastníků do tělocvičny společnosti Nový cirkus poblíž nám. Bratří Synků je ve 12.40! Sraz ve vestibulu školy (nad schody do šaten), doprovod prof. Šiková. S sebou je třeba vzít si sportovní oblečení a obuv, instruktorka doporučuje dlouhý rukáv (mikinu) a dlouhé kalhoty, v tělocvičně bývá chladněji.

Praktické aspekty fyziologie zátěže („Jak nás vidí obezitolog“): V rámci dílny budete mít mimo jiné možnost absolvovat měření na přístroji InBody (více o něm např. zde: http://www.vstj.cz/pom/letak_inbody.pdf). Jelikož jde o přístroj velmi citlivý, má-li být měření přesné, je nezbytné dodržet následující pokyny: 1) 24 hod. před měření nepít alkoholické nápoje a nápoje s obsahem kofeinu. 2) 24 hod. před měřením nevykládat výraznou fyzickou námahu. 3) 3 hod. před měřením již nejíst a nepít vůbec. 4) Ženy by neměly měření absolvovat v době menstruace a těhotenství.  Pokud tato pravidla porušíte, bude měření zatížené výraznou chybou. S případnými dotazy se obracejte na prof. Šmída.

Krav MaGA: Pravidla jsou stejná jako na hodiny TV – sportovní oblečení a obuv a nutnost odložit šperky a jiné ozdoby! K převlékání je možno využít šatny v 1. patře, avšak POZOR: Šatny budou uzamčeny až ve 13.00! Pokud budete ze šatny odcházet dříve, nenechávejte zde své věci bez dozoru, uložte si je do skříněk (není možné brát je do třídy, kde bude probíhat trénink, bude zde málo místa)!!! Na dílnu si ale vezměte pití!

Fotografický workshop – portrét: S sebou samozřejmě fotoaparát a pokud vlastníte externí blesk, pak také ten.

Stereofotografie: Kromě vlastního digitálního foťáku bude výhodou (nikoliv podmínkou) stativ a vlastní notebook s nainstalovaným freeware StereoPhoto Maker, který je ke stažení zde: http://stereo.jpn.org/eng/stphmkr/ . Počítejte s částkou 20,- Kč na speciální brýle.

Keramika: Počítejte prosím s částkou 20,- Kč na keramickou hlínu. Vezměte si na převlečení něco, co si můžete umazat (starší tričko, plášť…).

Rukodělná dílna: Jak bylo uvedeno v anotaci, od účastníků budeme vybírat příspěvek na materiál, maximálně ve výši 60,- Kč. Zároveň si vezměte materiály, které byste chtěli použít na tvorbu placky (obrázky z časopisů, kousky látek…). Hodit se budou také pastelky a vlastní nůžky.

Cesta k rodinným kořenům (genealogie): Dílna proběhne v počítačové učebně, pokud nechcete pracovat u počítače ve dvojici, vezměte si vlastní notebook.

Dílny Tajemství molekulární kuchyně a Fluorescenční mikroskop proběhnou v laboratořích, nezapomeňte tedy na přezutí!

Přes všechny vykřičníky, které jsem v textu použila, vám hlavně přeji, abyste si dílny užili! (to byl poslední :-)

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem