Menu se načítá

Doplňovací volby do školské rady Gymnázia Na Vítězné pláni

Matěj Král

5. listopadu 2015
Jak můžete vědět z mého staršího článku, ve středu 18. 11. 2015 (tedy v den konání třídních schůzek) proběhnou na našem gymnáziu doplňovací volby do školské rady. Volit budou pedagogičtí pracovníci; a také zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci. Pokud jde o jedno uvolněné místo člena školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty, svoji kandidaturu ohlásila Ing. Helena Čmejlová. Základní informace o ní najdete v přiloženém textu. Volit budete moci ve středu 18. 11. 2015 od 7.45 do 19.00 ve vestibulu školy. Stručný popis volebního systému je uveden v článku.

Funkční období členů školské rady je tři roky.

Členy školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty volí oprávněné osoby (tj. všichni zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci a studenti) tajným hlasováním. Za platné se považují volby, kterých se účastní alespoň jedna pětina všech oprávněných osob; jinak se volby opakují. Volba členů školské rady probíhá jednokolovým systémem. Na základě výsledků hlasování přípravný výbor stanoví pořadí kandidátů ve volbách.

Členem školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty se stane kandidát, který získá nejvyšší počet hlasů.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem