Menu se načítá

Stříbro z parlamentu

Matěj Král

31. května 2007
Těsně pod stupněm nejvyšším skončilo účinkování našeho debatního družstva v soutěži Cestou do parlamentu. Během závěrečného klání, konaného skutečně v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, tým Gymnázia Na Vítězné pláni nejprve přesvědčivě porazil studenty z Brandýsa nad Labem. Poté se, výhrou povzbuzen ke špičkovému výkonu, pustil do souboje s gymnazisty z Jablonce nad Nisou. Kvalitní diskuse velkého finále, z nichž jednu sledoval a komentoval i ministr životního prostředí Martin Bursík, působily zcela vyrovnaným dojmem. Bylo ovšem třeba počkat na výrok poroty.

A ta nakonec přiřkla vítězství jabloneckému gymnáziu. Naši studenti se sice neubránili jistému zklamání, to ale nic nemění na tom, že dosažený výsledek je skvělý. Soutěžení zde (stejně jako kdekoliv jinde) ostatně není nejdůležitější. A osobně věřím, že zkušenosti s debatováním v emocionálně vypjaté atmosféře se budou účastníkům hodit. Vždyť formulovat jasně a srozumitelně myšlenky v rozhovoru potřebují nejenom politici.

Ani v prostorách Poslanecké sněmovny naše gymnázium navíc nevyšlo naprázdno při udělování individuálních ocenění. Po Jonáši Jančaříkovi, který uspěl v kole předchozím, byla tentokrát do elitní skupiny tří nejlepších debatérů (již tak elitního výběru finálového dne) zvolena Olga Vindušková. Kromě MP3 přehrávače, který dostala od organizátorů, jí patří také velké blahopřání.

Stejně jako v pražském kole, které naše gymnázium vyhrálo, nás i ve finále zastupovali následující studenti: Martin Kotva, Jana Flašková a Anna Hotovcová ze třídy 5.A, Michal Čermák, Jan Mrázek, Zuzana Lincová a Olga Vindušková z 5.B, Jonáš Jančařík, Lukáš Mirtes a Filip Zákora z 5.C a Michal Dúbravský z 5.D.

Gratuluji k druhému místu a děkuji za předvedené výkony.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem