Menu se načítá

Výměnný pobyt - Španělé v Praze

Reinosová Nikola

21. ledna 2024

Devátého ledna do naší školy v rámci výměnného pobytu, kterého se účastnili žáci z tříd 1.F a 3.C, přijeli studenti ze španělského města Granollers. Bydleli u svého českého partnera, který se o ně pět dní staral.

V úterý jsme ve studovně pod vedením profesorky Reinosové přichystali pohoštění a poté přivítali španělské vrstevníky a jejich dvě učitelky. Po vzájemném seznámení se a představení naší školy jsme zhlédli vytvořené video o běžném dni českého studenta a zahráli jsme si kahoot. Následně jsme šli na oběd do školní jídelny, kde Španělé poprvé ochutnali českou kuchyni.

Před koncem dne jsme vyšli na procházku Prahou a došli jsme na Staroměstské náměstí, kde jsme se obdivovali starému orloji. Poté jsme si každý svého Španěla odvezl domů, kde se zabydleli.

Ve středu jsme se setkali u kluziště na Letné, kde jsme bruslením strávili veselé, ačkoliv mrazivé dopoledne. Na oběd jsme se vrátili do školy a pak jsme vyrazili tramvají do Braníku na laser game! Rozdělili jsme se do čtyř týmů - namíchaných Španělé/Češi - a zahráli jsme si tři hry nabité akcí a zábavou.

Následovala procházka noční Prahou na rozhlednu Petřín a návrat domů.

Ve čtvrtek jsme dorazili do školy v osm a zatímco nás čekal vyučovací den, Španělé měli připravené hry a prezentace a sami vyučovali v hodinách španělštiny.

Odpoledne nás čekala prohlídka Prahy. Setkali jsme se s naším energickým, španělským průvodcem a navštívili jsme Karlův most, Mariánské náměstí a v historických uličkách jsme vyslechli pověst o Golemovi a další příběhy.

Po konci prohlídky jsme vyrazili na Žižkov na bowling, který si všichni moc užili.

V pátek nás čekal běžný školní den a odpoledne jsme šli do Národního technického muzea. Po konci prohlídky jsme se přesunuli do Muzea fantastických iluzí.

Večer měla každá dvojice jiný program. Někteří šli do pizzerie a někteří si před spaním pustili film.

Celou sobotu byl program podobně volný. Já a Noelia jsme šli za poníkem do stáje a v poledne jsme se v pražské restauraci Knedlín potkali se Sashou, Aissatou a Pauem, kteří předtím byli v Národním muzeu na Václavském náměstí. Prohlédli jsme si slavný Tančící dům, barokní kostel svatého Mikuláše na Malostranském náměstí, ochutnali trdelník a Španělé nakoupili suvenýry pro své rodiny. Celou dobu jsme si povídali a sbírali skvělé vzpomínky.

Mezitím Maki a Èrika šly do kavárny a do Motýlího domu Papilonia, Míša vzala svou Španělku na Pražský hrad. Vilém, Šimon, Ondřej, Eric, Adrià a Marcos také šli po dalších památkách Prahy a pak na minigolf.

Celý týden velice rychle utekl a v sedm hodin už jsme se objímali na letišti Václava Havla před jejich odletem domů.

Už se těšíme, až pojedeme my za nimi!

Autorka článku: Sofie Frelichová 1.F


Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem