Menu se načítá

Soutěž ke dni poezie

Eva Podzimkova

23. září 2008
Naše škola spolu se svými partnery organizuje již tradiční básnickou soutěž pro studenty pražských gymnázií. Podrobnější informace o soutěži jsou uvedeny v tomto článku.

Vážení přátelé,

Gymnázium Na Vítězné pláni ve spolupráci se svými partnery, jimiž jsou Divadlo V Dlouhé, Pierot, spol. s.r.o., a nakladatelství Argo, pořádají soutěž, v níž mohou studenti pražských gymnázií představit svou básnickou tvorbu. Soutěž je součástí kulturních akcí, organizovaných pod souhrnným názvem 10. Den poezie.

16.11. 1810 se narodil Karel Hynek Mácha, bez jehož díla si moderní českou poezii nelze představit. Naše soutěž se vztahuje jednak k této skutečnosti a jednak vychází z názoru, že poezie tvoří nenahraditelnou součást našeho života.

Soutěže se mohou zúčastnit studenti pražských gymnázií, kteří zašlou své příspěvky (tedy vlastní básnické texty) společně s vyplněnou přihláškou na adresu:

Eva Podzimková,
Gymnázium Na Vítězné pláni 1160,
140 00 Praha 4
email: evapodzim@seznam.cz

Texty je nutné zaslat do uzávěrky soutěže, která je 3. 11. 2008.

Studenti mohou poslat jeden až tři básnické texty ve třech kopiích na téma „Svět v zrnku písku“. Každý text přečtou porotci soutěže, jimiž jsou významní čeští básníci. Ceny pro vítěze zajišťují partneři Gymnázia Na Vítězné pláni. Součástí soutěže a jejím završením bude veřejné předčítání vítězných prací, spojené s předáváním cen autorům oceněných děl.

Na tvorbu mladých básníků a na spolupráci s vámi se těší společně s organizátory akce 10. Den poezie

Eva Podzimková

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem