Menu se načítá

Program Filmové noci

Markéta Pešoutová

4. prosince 2011
Vážení a milí, tento článek představuje program páteční Filmové noci a nejen to :)

 Filmová noc je tentokrát rozdělena do tří bloků. Jedná se o blok uměleckých, cestovatelských a dokumentárních filmů. Celá akce začíná v 16.00 a je rozdělena v každé sekci do dvouhodinových bloků + 15min přestávky.

Programy jednotlivých sekcí :


1. Dokumentární


16.00 - Mrtví jsou naživu (Deníkový záznam belgické dokumentaristky Els de Tammermanové z průběhu rwandské genocidy, při které zahynulo 800 tis.lidí) + host Jana Vyhnálková (humanitární pracovnice Člověka v tísni v Kongu)

18.15 - Děti okamžiku (Tvůrcům tohoto dokumentu se podařilo získat důvěru několika uživatelů drog a prožít s nimi nejednu peripetii. V dokemtu se objevuje i dívka, jež se své závislosti zbavila a boří mýty okolo světa drog) + host Helena Kopecká z Drop Inu

20.30- Charta 77 (S využitím dobových záznamů, amaterských filmů, záznamů propagandistických pořadu Československé televize a z výpovědí signatářů mapuje tento dokument prvních deset let existence Charty 77) + hosté v jednání (ale určitě budou :)

22.45 - Mladý, hrdý, nácek (Film sleduje mladého muže ve Velké Británii, jenž skrze propagaci strany, která zachraňuje "bílou Anglii", otvírá dveře do svého nitra, ke svým názorům.) + host David Lebeda (bývalý vrchní komisař policie České republiky)


2. Cestovatelská


16.00 - Trabantem napříč Afrikou (Trabantem z Prahy do Kapského města. 2 válce, 2 takty, 2 trabanty , 20 000 km. Pouštěmi, horami, pískem i bahnem. Proč? Protože to prý nejde) + host Martin Kozel (pán z trabantu :)

18.15 - Povídání o Africe s novinářem týdeníku Respekt Tomášem Lindnerem

20.30 - Host Lukáš Policar (dobrovolník v Jemenu) alias nahlédnutí do života obyvatel islámské země


3. Umělecká


16.00 - Banksy : Exit through the Gift Shop (Jedinečný antidokument o
nejznámějším představiteli streat artu dnes, kterého však nikdo nezná.;
http://www.csfd.cz/film/272894-banksy-exit-through-the-gift-shop/ ) + host
pražský streat artista

18.15 - Famu Filmy - Tambylles (http://www.tambylles.cz/)+ scénáristka
Markéta Jindřichová & O nejrychlejším Matějovi na světě + tvůrci filmu

20.30 - Život v jednom dni (Z videí po celém světě sestavena mozaika, která tvoří jeden den na naší planetě Zemi) + zajimavý host

22.45 - Filmové překvapení, alias možná film na přání :)

Rozšířené informace na facebooku na události FILMOVÁ NOC GVP .

Systém možnosti přihlášení je následovný : O velkých přestávkách v tomto týdnu - tedy v pondělí, úterý a středu bude ve 2.patře u automatů možnost VYZVEDNUTÍ lístků na JEDNOTLIVÉ projekce filmů. 

V neposlední řadě bude po celou akci připraveno občerstvení - spolu s lístky (zadarmo) si lze koupit stravenku (za 50 Kč,-). 

Těšíme se na vás

 

Komentáře

Fantomas nechodí na GVP. aspoň mislym teda..

Hele,ty chodíš na GVP??? a píšeš fYlm??? :D

Škoda že tam neni třeba fylm "The Day the Music Died"

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem