Menu se načítá

Jeden svět na školách uvedl->Jeden svět v noci

Markéta Pešoutová

27. června 2010
11.6.2010 proběhl první ročník Jednoho světa v noci, pojďte se o něm dozvědět více

Úvodem bych ráda poděkovala všem organizátorům, hostům a hlavně divákům  z řad studentů a profesorů za to, že dorazili a vytvořili tak výjimečnou atmosféru.

V šestnáct hodin se celá, dlouho připravovaná a očekávaná akce rozjela třemi filmy, které uvedly diváky do jednotlivých problematik, jako například do problematiky AIDS, kde byl naším vzácným hostem pan Bašta z Domu světla. V zápětí začalo vše nabírat na obrátkách a začali proudit diváci, mizet koláče a hot dogy a naplňovat se promítací místnosti, neb o zajímavé filmy a hosty nebyla nouze. Tak například o základech hnutí skinheads nás nepoučil nikdo menší než bývalý vrchní komisař Policie České republiky pan Lebeda, jenž se nebál zodpovídat kdejakou otázku. Další film a host, jenž od samotných diváků sklidil ohlas byl šéf Drop-inu pan Presl a také pan Kuda, jenž svým komentářem doplnil již tak velmi silný film Katka, který svým osobitým stylem zapůsobil na mnoho diváků i v normálních kinech. O půlnoci přišel na řadu poslední film s hostem - Zahrada, ke které dodal svůj vlastní komentář a hlavně svůj vlastní příběh bývalý prostitut Karel. Troufám si říci, že tento host, potažmo snímek, se stal nejkontroverznějším ze všech. Krutou realitu nám Karel unikátne představil jako člověk, který skutečně prožil část života  na ulici a který dělal vše proto, aby přežil. 

Do čtvrté hodiny ranní zbývaly už jen dva filmy a jen ti nejsilnější zvládli debatovat po posledním o svých emocích, které v nich filmy a hosté vyvolali. Alias klobouk dolů :)

Dovoluji si na základě vašich reakcí říci, že celý Jeden svět v noci se setkal s velmi kladným přijetím (což nás nesmírně těší:) a tímto bych také ráda slíbila, že se uskuteční druhý ročník, jenž bude zas o něco nápaditější a pestřejší než ten letošní, ale rozhodně si zachová tu "lidskou" tvář a spontánní atmosféru, jako měl ten letos. 

Komentáře

ano, ano...všichni, kdo odešli z promítání "Býti skinheadem" jsou bábovky! :))

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem