Menu se načítá

GVP ve Španělsku

Tereza Hadžegová

30. října 2019
Poslední týden v září jsme byli my - studenti třídy 3.F ve Španělsku v Barceloně pod záštitou paní profesorky Birhanzl, kde jsme poznávali nejen krásy tohoto města, ale také španělskou kulturu a v neposlední řadě jsme procvičovali španělštinu.

Hned první den jsme vyrazili do města a po vydatném obědě jsme poprvé poznali krásy barcelonského metra. Hlavním rozdílem mezi pražským a barcelonským metrem je to, že zatímco v Praze se při parném dni v metru zchladíte, v Barceloně je tam ještě o dvacet stupňů více. Přes celé město jsme cestovali k fotbalovému stadionu Camp Nou, který je domácím stadionem týmu FC Barcelona. Zbytek odpoledne jsme strávili chozením a večer jsme se neúmyslně stali součásti La Mercé, kdy katalánci vyráží do ulic a oslavují svého patrona Mare de Deu de la Mercé.

Druhý den se nesl ve jméně Antonia Gaudího, který je jedním z nejvýznamnějších katalánských architektů. Dopoledne nás paní průvodkyně provedla ulicí, kde se nachází hned tři domy, které Gaudí navrhl, včetně domu, kde sám žil po většinu svého života. Poté jsme si všichni dali tapas, což je typické španělské občerstvení, složené z několika malých porcích. Po obědě jsme viděli Parc Ciutadella. Tento park byl velmi dlouho jedinou přírodou v Barceloně, a právě proto je jeho součástí i zoo (kterou jsme ovšem nenavštívili). Druhý den jsme se podívali dokonce i k moři.

Třetí den byl muzejní den. Nejdříve jsme byli dopoledne v Katalánském Národním muzeu, poté jsme viděli dvě muzea moderních umění, včetně velmi zajímavé výstavy historie feminismu. V podvečer jsme se konečně dočkali vrcholného díla Antonia Gaudího a šli jsme na prohlídku Sagrada Família. Chrám je stále nedostavený a z venku částečně olešený, ale interiér je již dodělaný a je dechberoucí.

Náš poslední den jsme nejdříve strávili v gotické katedrále Catedral de Barcelona a podvečer v nám všem dobře známém parku Guell, jež nám poskytl krásný výhled na celou Barcelonu.

Dopoledne před odletem šla většina z nás nakupovat a pak už jen s nacpanými kufry hurá na letiště!

Výlet nám všem poskytl možnost procvičit si v praxi španělštinu, poznat jeden z jejich nejrozšířenějších dialektů a samozřejmě alespoň částečně poznat katalánskou kulturu. Tímto bychom chtěli všichni paní profesorce Birhanzl ještě jednou poděkovat, že nám to umožnila.

fotofoto

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem