Menu se načítá

Dny poezie 2007

Eva Podzimkova

20. září 2007
Vážení přátelé, rádi bychom Vás opět přizvali k účasti na tentokrát již 9. ročníku festivalu Dne poezie, který proběhne (tento rok již pod názvem „Dny poezie") od 5. do 19. listopadu 2007.

Dny poezie se každoročně konají v období výročí narozenin Karla Hynka Máchy (16. listopadu). Chceme, aby byly oslavou především bohatých českých poetických tradic v knihovnách, školách, kavárnách, na ulicích a jinde. Festival rovněž seznamuje veřejnost i s poetickými tradicemi v jiných zemích. V minulém roce se Dny poezie konaly na více než 40 místech po celé naší republice, festivalu se účastnili básníci z 12 nejen evropských zemí.

Posláním Dnů poezie je snaha semknout všechny, kteří mají poezii rádi – autory, čtenáře i vůbec příznivce, a přimět je k tomu, aby se svůj vztah k ní pokusili /nejen/ během festivalu vyjádřit různou formou a pořady.

Už pravidelně se zapojují nejen knihovny, školy, divadla, kluby, kulturní spoly a instituce, ale i jednotlivci. Díky zahraničním kulturním střediskům na Dnu poezie vystupují i básníci z mnoha evropských a dalších zemí.

Den poezie se koná pod záštitou Ministerstva kultury ČR.

Každý z organizátorů nahlásí svůj program pořádající Společnosti poezie, která pak všem akcím zajišťuje zdarma jednotnou propagaci. Festivalu si pravidelně všímají média: noviny, rozhlas i televize. I letos chceme na program Dne poezie upozornit prostřednictvím pohlednic Boomerang, které jsou zdarma k mání na mnoha místech po celém státě.

U příležitosti Dne poezie pořádá Gymnázium Na Vítězné pláni ve spolupráci se svými partnery, jimiž jsou Divadlo V Dlouhé, Pierot, spol. s.r.o., a nakladatelství Argo, básnickou soutěž pro studenty pražských gymnázií. Soutěž byla vyhlášena dopisem zaslaným spolu se vzorem přihlášky předsedům předmětových komisí českého jazyka těchto škol.

Další informace o předchozích ročnících festivalu naleznete na www.volny.cz/denpoezie/

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem