Menu se načítá

Dipps 2009

Tereza Slabá

21. května 2009
Od 6 do 8.4.2009 jsme byli na exkurzi v Německu v Dippoldiswalde (Dipps). Dippoldiswalde je malé městečko na východ od Krušných hor. Má 10 000 obyvatel a leží 20 km od Českých hranic. Exkurze se zúčastnilo třináct studentek 1.A, jeden student z 1.A a jedna studentka z 5.A – Tereza Hadravová – naše překladatelka. Paní profesorky – Frau Weber a pí.prof. Vondráčková – byly samozřejmě také s námi. Přestože jsme měli jen dva dny, stihli jsme vidět mnoho zajímavých věcí. Program byl opravdu nabitý.

V pondělí jsme se sešli na Hlavním Nádraží v sedm hodin. Poté jsme jeli vlakem do Teplic a tam jsme přestoupili na autobus do Dippoldiswalde. V Dippoldiswalde jsme obědvali v místním gymnáziu, které je moderně vybavené a navštěvuje ho okolo sedmi set studentů. Celý zbytek dne jsme byli s německými studenty a poznávali Dippoldiswalde – hráli jsme kuželky a grilovali.

Druhý den jsme navštívili Drážďany. Nejdříve jsme se byli podívat do dopravního muzea, a pak jsme měli rozchod v obchodním centru. Následně jsme jeli do technického muzea, kde jsme shlédli představení „Blesků a jisker“. Po skončení představení jsme si mohli vyzkoušet různé zajímavé pokusy. Neradi jsme se s muzeem loučili, ale už jsme se těšili do Aquaparku, kde jsem si užili mnoho legrace. Pak jsme jeli do apartmánu a vařili večeři – špagety.

Třetí den jsme brzy ráno sbalili a odložili si naše kufry v gymnáziu. Následně jsme se jeli podívat do arboreta, kde jsme si poslechli výklad o léčivých rostlinách. Nakonec jsme si vyrobili mýdlo a jeli se naobědvat do Dippoldiswalde. Ze školy jsme si vyzvedli kufry, rozloučili se s německými žáky a jeli domů.

  

 

Komentáře

jj fakt moc pěkný článek:D

Pěkný článek, DIPPS nejlepší !!! :)

ja vm, že ti fotky jsou hezky xD

ja sem fotila :D

tky si myslim ;)

Teri,pěkný článek:)

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem