Menu se načítá

Cesta za krásami historické Itálie

Radek Povejšil

16. září 2016
Krásné, slunné prázdniny jsme si prodloužili o týden strávený v malebné Itálii, do které jsme se vrátili po třech letech. Museli jsme doplnit resty, neboť Benátky zkrátka nestačí.

Cesta uplynula celkem rychle. My, studenti 6.B, pod pedagogickým dozorem profesorského tandemu Kozderková - Imramovská, jsme byli ubytováni strategicky v malém městečku Misano Adriatico. To se stalo naší centrálou, ze které jsme vyráželi na celodenní výlety do blízkého okolí. Svou návštěvou jsme poctili mimo jiné Rimini, Ravennu i San Marino, a objevili jsme zákoutí i turistická centra těchto historických měst. Naší pozornosti neunikla spousta památek jako Teodorichovo mauzoleum nebo bazilika Sant´Apollinare nuovo.

Abychom přežili horoucí vedro, s otevřenou náručí jsme uvítali možnost se zchladit v nabízejícím se Jaderském moři a uspořádali soutěž ve stavbách z písku. Relaxace proběhla v duchu turnaje ve volejbale nebo ve stolním tenisu, jehož vítězem se stal Ondřej Procházka ze 6.A.

Po náročném týdnu a nachozených kilometrech přišel čas na návrat do české domoviny. Cesta zpět se díky koloně způsobené nehodou na dálnici v Itálii protáhla o dobré čtyři hodiny a my, ještě vyčerpanější než předtím, společně se zavazadly usedli do školních lavic našeho gymnázia.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem