Menu se načítá

Výměnný pobyt - Braunschweig

V červnu 2015 jsme se my- výběr studentů GVP, vypravili prožít zajímavý týden a obohatit naši němčinu do německého města Braunschweig. Na nádraží jsme se setkali s našimi partnery, kteří byli u nás v Praze tentýž rok v únoru. Po chvíli už opadla nervozita a všichni jsme mířili k našim dočasným rodinám. Většina z nás byla uchvácena pěkně zařízenými domy a přívětivostí členů rodiny. Někteří byli mírně zklamán, ale pro všechny to byla super zkušenost a příležitost mluvit s rodilými mluvčími.

Druhý den ráno jsme byli přivítáni ředitelem zdejší školy a podívali jsme se na průběh výuky. Poté jsme si prohlédli historické centrum města včetně kostelu a radnice. V Braunschweigu jsme za celý pobyt stihli ještě návštěvu Helmholtz institutu, kde probíhají výzkumy DNA a mohli jsme si vyzkoušet pokus ve zdejší moderně vybavený laboratoři. Zhlédli jsme operu Andrea Chénier v divadle, kde jsme si předtím mohli projít i zákulisí a sami se rozhlédnout z jeviště.

Podnikli jsme výlet vlakem do Hannoveru, kde jsme mohli obdivovat moderní umění v Sprengelmuseum, architekturu radnice i historického centra. Mnohé nás také uchvátil výlet do Wolfsburgu, kde jsme navštívili pastvu možná spíše pro pánské oči, atrakci jménem Autostadt. Mohli jsme zde vidět zástupce známých značek automobilů, jako jsou Škoda, Volkswagen nebo Audi. Moc se nám všem líbila možnost vyfotit se v některých modelech, o kterých víme, že to nejsou tak úplně běžná vozidla. Po Autostadtu na nás čekal převoz lodí do nedaleké továrny Volkswagen, kde jsme měli prohlídkovou projížďku autobusem i s průvodcem, který nám odhaloval taje technologie výroby. Asi po hodině jsme ale jeli už zpátky za svými rodinami, ale protože bylo krásné počasí, všichni jsme vzali kola a jeli jsme asi kilometrovou cestu na nedalekou louku u vody, kde bylo i volejbalové hřiště s pískem. V zápalu hry jsme tu vydrželi asi do půlnoci, jelikož zábava nebrala konce.

Všichni celkový zájezd rozhodně hodnotíme kladně a dnes na něj rádi vzpomínáme. Seznámili jsme se s novými lidmi, ověřili naše komunikační i organizační schopnosti a mimo zkušeností nám to dalo a plno příjemných zážitků. Určitě doporučujeme se příští rok zúčastnit.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem