Menu se načítá

SOČ - Středoškolská odborná činnost

Helena Vondráčková

14. října 2014

SOČ je soutěží talentovaných středoškoláků v řešení odborných problémů v 18 vědních oborech. Probíhá zpravidla ve třech kolech formou soutěžních přehlídek, ve kterých soutěžící své práce obhajují. Nejúspěšnější řešitelé jsou často vybíráni k účasti na obdobných mezinárodních soutěžích.

Cílem této soutěže vyhlašované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a garantované od ledna 2014 Národním istitutem pro další vzdělávání je vést talentované žáky k samostatnému a tvořivému přístupu při řešení odborných problémů v 18 vědních oborech.

Soutěže se mohou zúčastnit žáci denního studia střední školy (výjimečně i základní školy) v kterémkoliv z vyhlášených oborů.

Soutěž probíhá zpravidla ve třech kolech a uskutečňuje se formou soutěžních přehlídek nejlepších individuálních nebo kolektivních prací, které žáci osobně obhajují před porotou.

Nejúspěšnější řešitelé mohou být vybráni k účasti na obdobných mezinárodních soutěžích.

Této soutěže s v roce 2012/13 účastnil Robin Kryštůfek, student 3.F,  s prací  Syntéza nových metallakarboranových inhibitorů HIV -  z krajského pražského kola postoupil do kola národního a na celostátní přehlídce SOČ v Brně  v oboru chemie se umístil na 2 místě.

O rok později v roce 2013/14 se umístila na 4. místě v krajském kole Tereza Frýdová, studentka třídy 4.F, s prací  Nové materiály pro OLED technologie.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem