Menu se načítá

Velikonoční Paříž opět po roce

V termínu od 8.4. do 12.4. se třída 2.B a hosté opět těšili z krásy Paříže. Již podruhé jsme okusili výjimečnou atmosféru hlavního města Francie. A jaké to tam vlastně bylo...?

Po zkušenostech s loňským výletem do Paříže jsme letos byli natěšeni snad ještě více, než před rokem. Vloni se nám zdálo, že zájezd se vydařil nejlépe, jak to bylo možné. To jsme ale netušili, že letos to bude ještě lepší... Díky vydařenému počasí, které nám oproti minulému zájezdu skutečně přálo, bedlivé péči hlavního organizátora zájezdu p. prof. Erlebacha a báječnému kolektivu jsme si opět užili mnohé z pozoruhodného bohatství Paříže. Museé d´Orsay

Letos jsme pobyt v Paříži zaměřili především na galerie výtvarného umění - kromě proslulého Louvre jsme navštívili také Museé d´Orsay a Centre Pompidou. Chodili jsme skutečně od jednoho velkého umělce k druhému, až snad i přítomný profesor výtvarné výchovy měl umění plné zuby. Vlastně spíš nohy, protože nám množství jedinečných uměleckých děl, která jsme v krátkém čase chtěli shlédnout, nedovolovalo se na chvíli zastavit a dát odpočinout unaveným nohám. Nutno ovšem podotknout, že když stojíte před dílem velkého Pabla Picassa, Salvadora Dalího nebo když na vás dýchnou barvy impresionismu v podání Claude Moneta, Éduarda Maneta nebo Pierre-Auguste Renoira, jednoduše se vám podlamují kolena.

Kromě galerií jsme samozřejmě navštívili mnoho dalších zajímavostí Paříže a jejího okolí, z nichž některé jsme viděli už loňský rok - například Notre Dame, Invalidovnu, zámek ve Fontainebleau nebo zahrady ve Versailles. Trochu zklamání přineslo pouze nečekané uzavření Eiffelovy věže, kterou jsme ale navštívili už minulý rok, a tak jsme si alespoň příjemně odpočinuli na trávě na slunci poblíž jednoho z pilířů věže.

Sacre CoeurJedním z posledních míst, která jsme letos navštívili, byla pařížská univerzita Sorbonne, která sice není veřejnosti přístupná, ale alespoň jsme si mohli prohlédnout její okolí a vstupní portál. (Přítomní maturanti pouze zamáčkli slzu.) Pak jsme se podél nábřeží, na kterém měli vystaveny své stánky proslulí bukinisté, vydali k Notre Dame, odkud jsme vyrazili na cestu domů. Krátce jsme se zastavili ještě ve čtvrti Montmartre a prohlédli jsme si baziliku Sacre Coeur. Když jsme se vraceli z jediného pařížského kopce k našemu autobusu, lehce poprchávalo, ale na skutečný déšť jsme se dívali už jenom z autobusu.

 

Autorky článku by stejně jako minulý rok rády poděkovaly panu profesorovi a všem přítomným studentům a hostům za vytvoření skvělé nálady během celého zájezdu. Vyzdvihnout se sluší i paní průvodkyni a oba řidiče, kteří nás dohromady provedli a provezli Paříží.

Všichni jsme již zvědaví, co podnikneme zase za rok...

Komentáře

ja se zas pridavam k pravymu olasovi. don´t fake nicknames...

Přidávám se k Lochnesce a též pěji ódu na Paříž a pana profesora. Tak zase za rok ;).

204.05.2009 - 17:40 - Autor: olasJJ čekal sem silnější reakci. zválšť od tebe :p ____________________________________________________ tady nekdo pise za nick namy jinejch lidi koukam....btw: priste aspon bez hacku a carek, bye

Pro GVP - těch dní bylo více:) Tedy 5... A počasí konečně bylo skvělé. Berte další řádky jako pozvánku. Na příští rok připravuji pro svoji třídu a jejich hosty zájezd ve stejném termínu - tedy o velikonocích 2010 do Burgund. Zájemci si mohou místečko zabukovat u mě.

ten článek na mě působí skoro jako byste to všechno zvládli za jeden den:)...jinak ale závidím,paříž je krásná...

čekal sem silnější reakci. zválšť od tebe :p

skvělý Velikonoce. Děkuju za ně všem!!

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem