Menu se načítá

Invaze do Parlamentu

Martina Maňasová

23. května 2008
13. května vnikla naše debatní crew pod velením pana profesora Kinga na parlamentní půdu, vyzbrojena argumenty (pádnými i těmi, které byly jako pádné umě maskované), občankami (to kvůli Jirkově a Mirkově bezpečnosti) a samozřejmě i touhou roznést soupeře na kopytech ...

Ale pěkně po pořádku... Mohli jste si všimnout předešlého článku o Cestě některých chovanců našeho ústavu do parlamentu a o našem vítězství v pražském kole. To bychom ale skončili v půli cesty, a protože nejsme z jen tak nějaké zapadlé pláně, nýbrž z pláně vítězné, vydali jsme se ve stejném složení (Filip Běhal, Terka Fenclová, Daniela Homolová, Katka Hupáková, Luky Klíma, Michal Klofáč, Áďa Křížková, Jan Lalič, Michal Lebduška, Anička Lísalová, Martina Maňasová, Kristina Kuboková a Filip Vidimský) do bitvy o titul celorepublikový.

Finálové klání se konalo v jednom ze sálů Parlamentu ČR, kde se sešly 4 nejlepší debatní týmy z naší vlasti - Gymnázium Jiřího Ortena z Kutné Hory, Gymnázium Turnov, Gymnázium Teplice a... my, Šemíci z Vyšehradu.

Nutno přiznat, že naši soupeři byli zdatná chasa. Tak zdatná, že jsme ke konci netušili, zda-li přecejen neskončíme pod jejich kopyty my, a při vyhlašování výsledků porotou, nejeden z nás zatajil dech... ale... výsledkem byl náš vítězný řev, který by mohl konkurovat co do hlasitosti i fanouškům FC Baník. (Stěží však sobotní mistrovské děkovačce příznivců SK Slavia Praha. Pozn. Matěj Král).

Po druhém místě loňského týmu se nám letos podařilo zvítězit.

A aby toho nebylo málo, stejně jako v předešlém pražském kole, i tentokrát putoval jeden ze tří titulů pro nejlepší kecátory do našich řad. Tentokrát byl určen pro Honzu Laliče, ano, toho sekáče z 5.C. Náš týmový obdiv patří ale i Lukymu Klímovi, který se jako jediný naučil bezchybně ovládat skloňování slova SUBSIDIARITA.

Jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. Ráda bych ještě využila příležitosti a poděkovala celé partičce za skvělou atmosféru a našemu duchovnímu vůdci za vskutku královské vedení. A, jak napsala Káťa v předchozím článku - příště se můžete na Cestu do Parlamentu pustit i vy!

Komentáře

Marti, krásně napsáno! Všem vám velmi gratuluji za vaše ostré a hbité jazýčky!

Moc vám všem gratuluju! Je to skvělé, že po dlouhé době je gvp zas první. Snad to bude pokračovat, vždyť jsme na elitním gymnáziu ;-) Vy, třináctka odvážných, byli jste skvělí!!!

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem