Menu se načítá

Úspěchy v Matematické olympiádě

František Staněk

19. března 2008
Gymnázium se může po určitém přerušení opět pochlubit úspěchy v matematice. Studentka Alena Skálová ze 6.A byla velice úspěšná v celostátním kole Matematické olympiády kategorie A.

Po D. Šálkovi a  M. Kolářovi má naše gymnázium další úspěch v nejvyšším kole Matematické olympiády. Studentka Alena Skálová ze třídy 6. A prošla velice úspěšně domácím kolem, školním kolem a krajským kolem, aby v silné konkurenci matematiků z celé republiky obsadila 6. - 9. místo v ústředním kole této olympiády. Úspěch je to velice cenný, neboť jde o umístění v nejvyšší kategorii této olympiády, v kategorii A.

Kdo někdy viděl, nebo dokonce i řešil, příklady tohoto kola, dovede ocenit tento úspěch. Vždyť zde je nutné mít nejen vynikající znalosti středoškolské matematiky, ale vhled i do některých oblastí vysokoškolské matematiky. A samozřejmě je potřebný matematický talent a rozhled.

Proto Alence moc gratulujeme a přejeme jí, aby její vztah k matematice nepolevil, ale aby se v dalším studiu ještě více prohluboval. Věříme, že její výkon povzbudí i další studenty k následování.

Komentáře

gratulace..já pujdu radši sportovat=)

Já se snad začnu červenat, tolik chvály :-) Ale abych uvedla článek na pravou míru - nejsem 6. - 9., ale 9. - 11. ;-)

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem