Menu se načítá

Úspěch našich studentů v projektu SCIENCE

Martin Vinkler

23. listopadu 2007
Ve dnech 16.-17.11. se tři týmy z naší školy zúčastnily závěrečného soustředění projektu SCIENCE, který organizuje MFF-UK. Bylo to završení jejich práce na přírodovědně zaměřených projektech, které si studenti vybírali z nabídky organizátorů. Soustředění probíhalo v Malé Skále a zúčastnilo se jej 12 našich studentů. Hlavním bodem programu byly kromě zajímavých přednášek obhajoby studentských projektů.

Odborná porota určila následující pořadí:

  1. místo: Projekt „Robot“ (Ondra Staněk, Pavel Hošek, Jan Zwezsper – 5.A)
  2. místo: Projekt „Šifrování“ (Dmitrij Gladkij, Jirka Lindner, Zuzka Fischerová – 2.A)
  3. místo: Projekt „Čistota vody v Pražských potocích a rybnících“ (Adéla Jordáková, Natálie Friedmanová, Lucie Stará – 2.A)

Naši studenti si vedli skvěle a organizátoři velmi kladně oceňovali jejich práci, jakož i schopnost své výsledky jasně a srozumitelně prezentovat. Nejvíce všechny zaujal vítězný projekt ROBOT, na kterém má lví podíl Ondra Staněk. Celé prázdniny sestavoval postupně několik prototypů vozítka, které má za úkol jezdit po libovolně vytyčené černé čáře. Konstrukce je velice důmyslná, robot je poháněn dvěma motorky, řízenými naprogramovaným procesorem, který je schopen samostatně řešit různé situace, jako například hledání čáry pohybem ve spirále, objíždění překážky, atd. Komunikaci s okolím zajišťují důmyslně umístěná infračervená čidla.

Porota konstatovala, že tento projekt byl vůbec nejlepší ze všech projektů, které kdy v podobných soutěžích hodnotila.

Komentáře

[6] , [10] : Nikdo z organizátorů hemžení mě nekontaktoval, to je pravda, nicméně dnes jsem se domluvil s prof. Vinklerem - robot bude k vidění o vánočním hemžení ve svatyni fyziky (tj. učebna 005). Takže kdo máte zájem, přijďte se podívat! :)

Gratuluju moc klucí=)) jen bych chtěla reagovat na "tiskovou mluvčí Ondry Staňka" Aňu, příspěvek 6: jak můžeš říct, že na Vánočním hemžení bude k vidění robot, když ses kluků ani nezeptala, jestli s tím souhlasí.

Právě jsem si prohlédl ta videa">http://www.gvp.cz/~ostan/robot/proBot.avi">videa a pochopil tak, jaké je ten robot úžasné stvoření! Připojuji se ke gratulacím a už se těším, až ho uvidím naživo.

Gratuluju kluci, fakt si to zasloužíte;)

Děkuji za gratulace =) Chci se s robotem zúčastnit letošní Studentské vědecké soutěže. Jestli vás zajímá, jak robot vlastně funguje, přijďte se v dubnu podívat na veřejnou obhajobu prací studentů. :) Další fotky, videa a prezentaci najdete na http://www.gvp.cz/~ostan/robot >www.gvp.cz/~ostan/robot majkee: Rád robota na Hemžení předvedu, chcete-li ;)

majkee: Minimalne robot ano.. :)

Budou projekty nekdy k videni ve skole? treba na hemzeni?

Hodně pěkná vecička, gratuluju.

Gratulace! Myslim, ze si ji vsichni urcite zaslouzi ;) A vitezove samozrejme o to vetsi...

Sic stoje v hlavním proudu, přesto si i já dovoluji připojit gratulaci. Ondrova robota jsem viděl na vlastní oči a není divu, že cenu získal :-) je to úžasná věcička

Cítím vnitřní potřebu napsat ohlas na článek, který si pozornost jistě zaslouží - vždy mi totiž bylo tak nějak bližší stát mimo hlavní proud - a ten teď píše o hadech ! Vítěznému týmu upřímně blahopřeji - a Ondrovi především. Jsem rád , že se zde mohou stát "viditelnými" i studenti, kteří jsou jinak prakticky "neviditelní" - a k těm asi Ondra s Pavlem patří. Aleš Imramovský

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem