Menu se načítá

Slyšeli jste už o té senzaci!?!

Helena Vondráčková

30. března 2011
Naši školu navštíví dva významní vědci a promluví k nám během svých přednášek. Představte si , že se Vám ve svém volném čase budou věnovat takové kapacity, jako je Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc. a Ing. Dana Drábová, Ph.D.! Přijďte si ke mně objednat co nejdříve místo.

V pondělí 18.4.2011 a ve středu 20.4.2011 proběhnou na naší škole dvě velmi zajímavé přednášky.

Vývoj života na zemi. Přednáší Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc., je přední český biochemik, v letech 2005 –2009 stál v čele Akademie věd České republiky. Od roku 2010 je předsedou Učené společnosti České republiky. V Ústavu molekulární genetiky Akademie věd České republiky studuje strukturu genomů. Jeho skupina patřila mezi první, které přečetly úplnou dědičnou informaci nějakého organismu (1986). Objevil enzym zapojený do katabolismu rostlinného hormonu cytokininu. Je spoluautorem prvního českého syntetického genu. Významná byla jeho role v komisi pro posouzení energetických potřeb ČR, jíž předsedal.

Přínosy moderního bubáka aneb jaderná energie včera dnes a zítra. Přednáší Ing. Dana Drábová, Ph.D. je česká jaderná fyzička. Vystudovala Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT. Od 1. listopadu 1999 je předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, proto se jí přezdívá „Atomová Lady“. Jako jedna z největších českých odbornic na problematiku jaderných elektráren poodhalí studentům tajemství zatím nejmodernějšího energetického zdroje a cestu, kterou k němu muselo lidstvo podstoupit. Poukáže také na reálné a nereálné hrozby tohoto významného zdroje elektrické energie.

Vážní zájemci o přednášky se přijdou během tohoto týdne se mnou domluvit do kabinetu 213. Počet míst je velmi omezený. Přednášky budou probíhat ve Svatyni v učebně 005, vejde se tam max. 90 lidí.
Helena Vondráčková

Komentáře

Pan profesor v pondělí, paní doktorka ve středu.

A kdo přijde kdy?

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem