Menu se načítá

Informace pro maturitu z matematiky

František Staněk

25. dubna 2013
Důležitá informace pro maturující z matematiky ve společné části státní maturity. Jedná se o užití kalkulaček při testu.

Písemný test se koná už 2. 5. 2013. Na tento test připravíme dostatečný počet matematicko-fyzikálních tabulek, nebudeme tedy potřebovat Vaše tabulky.

Dle nejnovější legislativy nelze používat kalkulačky s grafickým režimem a také ty, které řeší rovnice a upravují algebraické výrazy. Z největší pravděpodobností mají tyto kalkulačky tlačítko „solve“. Tyto kalkulačky proto jistě nebudou povolené.

Obstarejte si proto, prosím, kalkulačky, které vyhovují maturitním požadavkům. Ty pak přineste nejpozději v pondělí 29. 4. 2013 dopoledne do kanceláře paní asistentky ředitele, kde tentýž den odpoledne proběhne kontrola, zda jsou tyto kalkulačky vyhovující. Ti, jejichž kalkulačky nebudou vyhovovat, budou v úterý 30.4. 2013 kontaktováni a budou muset dodat ještě týž den ke kontrole vyhovující kalkulačku. V opačném případě se může stát, že nebudou moci kalkulačku při testu používat.

Kalkulačky opatřete cedulkou se jménem, třídou a místností, kde budete zkoušku konat. Cedulka musí být pevně ke kalkulačce připevněna, aby při manipulaci s kalkulačkou nedošlo k jejímu odpadnutí!

Komentáře

[1] Místnost je uvedena na oficiální pozvánce k maturitní zkoušce, kterou jste obdrželi od Cermatu.

Mohu se zeptat, kde mám najít, v jaké třídě budu? V profilové části maturity jsme se to dozvěděli až ten den...

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem