Menu se načítá

Desetina od zlata

Lucie Kozderková

15. ledna 2007
Dne 11.1.2007 se naši studenti třídy 3.C Lukáš Plaček, Jiří Večeřa a Václav Šuser zúčastnili finále celostátní ekonomické soutěže Turisté vítáni, pořádané agenturou CzechTourism, na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Go a Regiontour v Brně ...

Do celostátního finále se dostalo 10 nejlepších prací z celé České republiky. Cílem soutěže bylo zpracovat projekt, který by byl originální a konkurence schopný. Projekt měl být připraven, jako skutečný podnikatelský záměr, který by byl i realizovatelný ve skutečnosti. Ve vypracované práci měli autoři připravit kompletní přehled všech částí projektu (marketing, finance, atd.) a například na jednotlivých výsledcích finančních analýz dokázat funkčnost projektu.

Tématem podnikatelského záměru bylo „Zakládáme vlastní firmu podnikající v naší obci nebo městě v oblasti cestovního ruchu“. Celou soutěž provázel podtitul „Hledáme odvážné podnikatele“. Naši studenti zpracovali projekt Krtečkův svět. Po prezentacích v naší škole a odeslání projektu odborné porotě, postoupili do celostátního finále. Prezentace prací probíhaly v malém kinosále v areálu BVV. Na pódium šli jako první studenti našeho gymnázia. Po představení projektu následovaly ostré dotazy od poroty. Naši studenti vše zvládli, byli odměněni velkým potleskem od diváků a pro ostatní soutěžící nasadili vysokou laťku. Po skončení prezentací ostatních prací se účastníci přemístili na hlavní pódium veletrhu do jednoho z pavilonů BVV, kde netrpělivě čekali na vyhlášení vítězů.

Poté co moderátor vyhlásil třetí místo a oznámil, že rozdíl mezi prvním a druhým místem činí jen jediná desetina, se všem zatajil dech a  byli napjati. Bohužel naši studenti byli ti, kteří měli méně štěstí a obsadili druhé místo.

I když známí podnikatelé projekt Krtečkův svět ocenili a popřáli našim studentům spoustu úspěchů do budoucna, dokonce i při případné realizaci projektu, ostatní porotci z řad teoretiků shledali projekt moc odvážným, což bylo vzhledem k podtitulu soutěže nepochopitelné. (Ale nicméně kdo se bojí nesmí do lesa).

Ale i druhé místo v prestižní soutěži v oblasti podnikání v cestovním ruchu je obrovský úspěch a odměnou našim studentům bylo, mimo hodnotných cen jako webová kamera, pobyt v Jeseníkách v Zámeckém hotelu Sobotín a mnoho dalších, i uznání předních českých podnikatelů a odborníků v oblasti cestovního ruchu a to, jak sami řekli je potěšilo nejvíc. Rozhovor, který proběhl mezi nimi a jedním velmi významným českým businessmanem, byl pro ně podle jejich slov obrovským zážitkem. Největší přínos této soutěže může být pro naše studenty v jejich budoucnosti velmi významný.

Na závěr nám studenti prozradili, že tím to s velkou pravděpodobností nekončí a o Krtečkově světě již brzo uslyšíme znova. Nechme se překvapit, co bude dál…

Komentáře

A Váš email je...

Kontaktujte me na emailu, tam vam poskytnu blizsi informace.

Dobrý den, z důvodu ochrany autorských práv projekt veřejně dostupný na internetu nenajdete. Teoreticky by Vám bylo možno některé části poskytnout... Můžu poprosit o Vaší bližší identifikaci a důvod Vašeho zájmu o podklady? Děkuji. S pozdravem Lukáš Plaček

Dekuji za uvodni informace o projektu Krteckuv svet. Jsem ze Zlina a do Prahy tak casto nejezdim. Je mozno si projekt i tak precist? Treba nekde na netu? Dekuji za odpoved!

Čau Lukáši, díky moc a budeme se snažit nezklamat :)) Lukáš

Ahoj kluci, jenom vam chci pogratulovat za krasne druhe misto a vyjadrit obdiv za vsechnu tu praci, kterou jste projektu museli venovat. Krteckuv svet byl skvely napad a ja bych vam rad popral spoustu uspechu do dalsich podnikatelskych i jinych ;) projektu. Drzim palce!

Jen okrajově, je to moderní zábavné centrum určené zejména pro rodiny s menšími dětmi na téma známé kreslené postavičky Krteček...nevim, co by jsi přesně chtěl vědět, je to strašně rozsáhlé (projekt byl zpracován v 23stránkovém dokumentu+různé tabulky a přílohy...), ale určitě když se zastavíš za autory(3.C), tak rádi s tebou povedou diskusy na toto téma(snad nemluvím jen za sebe)...

Prosim o vice informaci o projektu Krteckuv svet. Nebyl jsem na veletrhu a zajima me, o co presne jde. Dekuji

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem