Menu se načítá

Exkurze Švýcarsko - 19. 6. - 22. 6. 2019

Marta Urbanová

25. září 2019

Exkurze: Bodamské jezero - Švýcarsko, 19.6. - 22.6. 2019, studenti 3.A + 5.A

První zastávkou našeho výletu bylo německé město Friedrichshafen u Bodamského jezera. V tomto malebném, univerzitním městě jsme měli možnost navštívit Zeppelin Museum, kde jsme si prohlédli unikátní sbírku vzducholodí. Po návštěvě muzea jsme došli na rozhlednu, ze které byl krásný výhled na celé město.

Měli jsme také možnost navštívit malý ostrov Mainau, který se nachází nedaleko města Kostnice. Prošli jsme si krásnou udržovanou zahradu plnou pestrobarevných květů a monumentů z květin, navštívili expozici motýlů nejrůznějších barev a velikostí a nakrmili kůzlátka v tamní kozí farmě. Díky hezkému počasí jsme se také odvážně vykoupali v Bodamském jezeře s průzračnou ledovou vodou.

V Kostnici jsme navštívili Husův dům, tzv. Hus-Haus. Zde jsme si vyslechli vyprávění v němčině o pobytu Jana Husa v tomto městě a také o historii tohoto domu. Měli jsme zde i možnost shlédnout interaktivní výstavu věnovanou této velké osobnosti. Po procházce Kostnicí nám naše průvodkyně ukázala i tzv. Husův kámen, místo, kde byl Jan Hus upálen. Byli jsme překvapeni tím, že se v současné době nachází na okraji města, v těsné blízkosti sídliště.

Druhý den jsme navštívili Rýnské vodopády, které jsou největší v Evropě (co se týče vodnatosti). Pro většinu z nás to byl asi největší zážitek z celého pobytu, jelikož tak obrovské množství vody valící se ze 150metrové skály nevídáme každý den.

21. června jsme navštívili největší město Švýcarska - Zürich. Jakmile jsme vystoupili z autobusu, upoutala náš pohled řeka Limmat se spoustou loděk. Na druhém břehu řeky se tyčila radnice, vybudovaná na pilotech, které byly zaraženy do říčního dna.

Nejprve jsme si museli vyměnit eura za franky. Navštívili jsme s profesory kostely v centru města, jako např. Grossmünster a Fraumünster. Poté jsme dostali rozchod a každý si šel po svých dát si oběd a nakoupit domů nějaké suvenýry - převážně čokolády. V centru právě probíhal gastronomický festival a my mohli ochutnat i vegan maso, které bylo vytvořeno na vysoké škole a poprvé předvedeno na veřejnosti. Chutnalo to opravdu jako pravé maso. Těsně před odjezdem se ještě pár odvážlivců vykoupalo v Curyšském jezeře.

Zvláštním zážitkem byla návštěva hlavního města Lichtenštejnska Vaduzu. Město vlastně tvoří jedna velká ulice, kde je možné spatřit obchody známých značek a banky. Městečku vévodí hrad na skále, který obývá lichtenštejnská knížecí rodina. Na návštěvu nás ovšem nepozvali, hrad je veřejnosti nepřístupný. Ve Vaduzu jsme natočili i skvělé video ve stylu živých obrazů.

V pátek navečer jsme ještě zavítali do městečka Lindau, které mělo i díky právě probíhajícím oslavám nezaměnitelnou atmosféru. Poté jsme se vydali na noční cestu zpátky do ČR.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem