Sezónní kuchařka - vše

Přestože dnes máme dostatek nejrůznějších surovin po celý rok, stále více lidí dává přednost tzv. sezonním surovinám. O co vůbec jde a proč byste měli i vy?

Konzumace a příprava jídel ze sezonních surovin přináší člověku řadu zdravotních pozitiv. Navíc je využití a nákup sezonních produktů úzce spojen s ekonomickými a ekologickými efekty. Mezi nejvýraznější klady patří následující skutečnosti:

  • Přírodní čerstvost surovin.
  • Suroviny vypěstované a konzumované hned v sezoně mají maximální množství chuti, živin, vitamínů a minerálních látek.
  • Nákupem a konzumací sezonních surovin podporujeme lokální producenty a ekonomiku.
  • Sezonní potraviny jsou ekologičtější a často levnější – neplatíme navíc za dopravu a chemické ošetření potravin.
Jaro Léto Podzim Zima Vše