- Oloupeme a nakrájíme dýni (pokud máte dýni hokkaido, není potřeba ji loupat!)
- a mrkev na malé kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Rozehřejeme olej ve středně velkém hrnci, kde potom smažíme cibulku pár minut, aby lehce zezlátla. Dále přidáme nastrouhaný zázvor a pak i dýni a mrkev. Smažíme vše zhruba 5-10 minut. Když máme osmaženo, zalijeme horkou vodou a přilijeme zhruba 150ml kokosového mléka nebo smetany a necháme vařit, do změknutí dýně asi 30 minut, klidně déle.
- Všechen obsah rozmixujeme tyčovým mixérem úplně najemno, přidáme sůl pepř a naše oblíbené koření (například skořice a kari). Důkladně promícháme.
- Servírujeme pokapané trochou kokosového mléka na vrchu a posypané skořicí nebo lněným či dýňovým semínkem (nebo si ji prostě dejte i beze všeho, úžasná bude tak jako tak). Dobrou chuť!
|