Rizoto s houbami a špenátem

  • 25 g sušených hub
  • 50 g másla
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 1 stroužek česneku na plátky
  • 200 g nadrobno pokrájených žampionů, očištěné
  • 200 g rýže
  • 100 ml bílého vína
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 100 g čerstvého špenátu, propláchnutého a nasekaného
  • Parmazán k podávání

Sušené houby zalijeme hrnkem vody a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu a houby propláchneme. Znovu zalijeme hrnkem vody a deset minut povaříme. Tekutinu uchováme a houby pokrájíme.

V kastrolu na másle osmahneme cibuli a česnek. Přidáme žampiony a 5 minut mícháme. Nakonec přidáme povařené houby, rýži a zamícháme.

Vlijeme víno, až se odpaří, přidáme vývar z hub a naběračku drůbežího vývaru. Až se všechna tekutina vsákne a vypaří, tak přidáme další naběračku a takhle pokračujeme až do chvíle, kdy bude rýže uvařená (měkká, ale pevná). Nakonec přimícháme špenát a promácháme. Podáváme s trochou parmezánu.

Via Apetit