Menu se načítá

Volby do školské rady

Lucie Kozderková

10. října 2018
Milí studenti, vážení rodiče
ve středu 14. 11. 2018 (v den konání třídních schůzek) proběhnou na našem gymnáziu volby do školské rady. Volit budou zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci. Volit budete moci ve středu 14. 11. 2018 od 7.45 hod do 13.30 hodin a poté tentýž den od 17.00 do 19.00 hodin ve vestibulu školy. Prosím všechny plnoleté studenty a rodiče našich studentů, kteří by rádi kandidovali, aby mi do 30.10. 2018 předali své medailóny. Stručný popis volebního systému je uveden v článku.

Funkční období členů školské rady je tři roky.

Členy školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty volí oprávněné osoby (tj. všichni zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci a studenti) tajným hlasováním. Za platné se považují volby, kterých se účastní alespoň jedna pětina všech oprávněných osob; jinak se volby opakují. Volba členů školské rady probíhá jednokolovým systémem. Na základě výsledků hlasování přípravný výbor stanoví pořadí kandidátů ve volbách.

Členem školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky a studenty se stane kandidát, který získá nejvyšší počet hlasů

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem