Menu se načítá

The Beijing Youth Science Creation Competition 2014 v  Pekingu

Helena Vondráčková

14. října 2014

Předsednictvo ČSVTS (Český svaz vědeckotechnických společností) vyslalo tři studenty ve spolupráci s organizátory celonárodních středoškolských soutěží v ČR, a to s Asociací pro mládež, vědu a techniku AMAVET a SOČ (Středoškolská odborná činnost), aby zastupovali na této významné akci nejen Svaz, ale zejména Českou republiku.

Českou Republiku a naši školu na této soutěži reprezentoval se svou prací Syntéza nových metallakarboranových inhibitorů HIV - 1 proteasy Robin Kryštůfek a získal zlatou medaili.

Výsledek, i když jsme ve skrytu duše doufali v úspěch, byl více než fantastický. Všichni tři studenti byli za své odborné práce oceněni zlatou medailí.

The Beijing Youth Science Creation Competition“ je prestižní odborná soutěž, kde ve

finále v Pekingu soutěží 300 čínských studentů. Součástí finále je i mezinárodní sekce, která má svoje pravidla. Věková hranice soutěžících je 15 – 18 let, jednacím jazykem je angličtina a probíhá paralelně se soutěží čínských studentů. Tento rok bylo do mezinárodní sekce přihlášeno 36 projektů. Přijelo 16 delegací, a to z České republiky, Dánska, Itálie, Německa, Ukrajiny, USA, Austrálie, Jižní Koreje, Singapuru, Macaa, Malajsie a Jihoafrické republiky. Osmnáct projektů bylo oceněno zlatou medailí (včetně našich studentů) a 18 projektů stříbrnou medailí. Podle vyjádření hodnotitelů není obvyklé, aby všechny projekty z jedné země byly na tak vysoké úrovni, že získají nejvyšší ocenění.

Více na:

http://www.mzv.cz/
http://zpravodaj.csvts.cz/ (PDF 12,9 MB)

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem