Menu se načítá

Prázdninová soutěž z meteoroloie

Helena Vondráčková

27. června 2012
Rádi fotíte? Chcete vyhrát i několik set korun? Chcete se dozvědět více o meteorologii? Přečtěte si zadání soutěže, kterou pořádá komise fyziky od 28.6. do 15.10. 2012.   Čím více bude účastníků, tím vyšší bude výhra. Pojďte to zkusit!


Cíl: Seznámit se se základními meteorologickými jevy. Předpokládám, že se setkáme s fotografiemi různých druhů mraků, přicházejících a mizících front, silného větru, prudkého deště, jevů „halo“ kolem Měsíce i kolem Slunce atd.

Soutěžící: Soutěž je určena pro studenty i zaměstnance gymnázia. Není věkově omezena.

Zadání: Soutěžící vypracuje ve Wordu 1 list A4 obsahující 2 fotografie (z toho jedna s obličejem-postavou autora). Součástí práce je stručný popis pozorovaného jevu, místo a datum. Lze krátce popsat pozorování a nesmí chybět jméno a třída autora – VIZ UKÁZKA.
Jev musí účastník pozorovat sám, což dokáže právě druhou fotografií. Za každou přihlášenou práci bude vybírána částka 5,-Kč, která pak bude použita jako výsledná finanční odměna.

Termín odevzdání: Soutěž probíhá od 28.6. 2012. Účastníkem soutěže je každý, kdo odevzdá alespoň jednu práci, maximálně však 10 ks, do kabinetu č. 208 nebo pošle na adresu meteo@gvp.cz. V tom případě je třeba každou práci přesně popsat jménem, příjmením, třídou. Termín odevzdání je 15.10. 2012

Vyhodnocení: Po 15.10. se shromáždí všechny odevzdané práce a komise složená ze 3 učitelů a 3 studentů a bude vybírat tři nejlepší práce. První v pořadí vyhraje 60 % vybrané částky, druhý 30% a třetí 10%.

Upozornění: Nerozhoduje vzhled soutěžícího, ale vyfotografovaný meteorologický jev, případně stručný popis pozorovaného jevu. Fotomontáže a koláže jsou zakázány.

Za komisi fyziky RNDr. Helena Vondráčková

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem