Menu se načítá

Matematická olympiáda - kategorie A

František Staněk

12. prosince 2007
Matematická olympiáda na naší škole opět slaví úspěchy. Školní kolo kategorie A má úspěšnost 100%. Více v tomto článku...

V předmikulášském čase dne 5. 12. 2007 proběhlo na našem gymnáziu školní kolo matematické olympiády kategorie A. Tato kategorie je určena studentům posledních a předposledních ročníků gymnázia a úlohy zde řešené jsou na vysoké matematické úrovni. Vyžadují nejen dobré znalosti, ale také matematickou intuici.

V domácím kole řešili studenti celkem šest úloh, aby si prověřili svoje schopnosti a ověřili si rozsah požadavků, které na ně budou v dalším kole kladeny. Z těchto úloh byly dvě geometrické, po jedné z oblasti řešení soustav rovnic, množin, posloupností a dělitelnosti.

Na základě úspěšně vyřešeného domácího kola se školního kola z našeho gymnázia zúčastnili tito studenti – Alena Skálová ze třídy 6.A, Jan Balaš a Vladimír Novotný ze třídy 6.B. Všichni tři se sešli ráno v osm a až do pravého poledne intenzívně pracovali nad třemi příklady z matematiky. První spočíval v řešení soustav kvadratických rovnic, druhý spojoval otázky stereometrie a aritmetické posloupnosti, třetí byl geometrický.

Naši soutěžící se vyrovnali s úkoly úspěšně. Alena a Vláďa vyřešili všechny tři příklady, Honza vyřešil dva příklady. Všem ale získané body stačily na postup do dalšího kola.

Gratulujeme proto postupujícím a těšíme se na další kolo v lednu 2008.

Komentáře

Vlááááďa, jedééém:-D:-D:-D

Taktéž se přidávám ke gratulaci (všem chromozomům).

Gratuluji všem, zejména Aleně, jakožto zástupkyni něžného pohlaví :)

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem