Menu se načítá

Končíme s grafitem v tužkách, jdem si pro diamanty!

Vladimír Hořký

5. června 2019
Tři mušketýři z 5.A zapřáhli 26. ledna 2019 své doggos a vyrazili na saních do Liberce za poznáním do science centra iQLANDIA. Tam je (kromě místnosti se sexuální výchovou) zaujaly i modely modifikací uhlíku, třeba fullerenu nebo diamantu. A takhle vznikl nápad na téma našeho projektu "Loučíme se s chemií".

Z komunikace Tomáše N. a paní profesorky Vondráčkové pak vyvstal nápad zažádat si u Nadace Unipetrol o peníze na stavebnice. Po vypsání žádosti o grant vybrala porota náš projekt jako jeden z těch 18 nejlepších! 29. dubna jsme se tedy i s paní profesorkou vydali do Litvínova si peníze přebrat.

Celý výlet, včetně tří exkluzivních rozhovorů, je zaznamenán v našem "Behind the project" videu, které jsme pro vás vytvořili (odkaz dole, po přečtení článku všichni povinně pustit!). Kromě záživné prezentace o tom, CO VŠECHNO dělá Nadace Unipetrol, jsme ale dostali i dobře najíst.

Unipetrol byl z naší hromadné účasti na slavnostním předávání samozřejmě nadšen a bez váhání se chopil příležitosti využít nás pro reklamu. Po Praze se na zastávkách MHD začaly objevovat plakáty s fotkou naší třídy. Na fotce držíme šek na necelé 3 miliony korun! Částka na poukazu je ale bohužel součet všech rozdaných financí a my si spolu s plnými žaludky odnesli jen 15 000,-.

Výsledky naší práce v podobě modelů a informačních plakátů můžete vidět na chodbě ve třetím patře.

Naše video!

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem