Menu se načítá

Horolezecký team GVP má bednu

Martin Šmíd

6. října 2014
Nemaje vlastního peří, kterým bych se mohl pochlubit, musím vzít zavděk alespoň peřím cizím. A dělám to rád i přesto, že naši dva kohouti, kteří se tímto peřím honosí, mi k sepsání tohoto oslavného pamfletu nedali požehnání. Přesto si myslím, že si trochu pozornosti za své mimořádné výkony zaslouží a skromnost v tomto ohledu není tak úplně na místě.

Hlavní hvězdou je tentokrát bezesporu JURAJ KOVÁČIK ze 3.F, který šokoval české lezecké luhy a háje tím, že v konkurenci všech špičkových lezců své věkové kategorie dokázal proklouznout sítem kvalifikačních cest a postoupit až do finále (mezi osm nejlepších lezců) na Mistrovství ČR v lezení na obtížnost...

Tento husarský kousek byl však jen předehrou k senzaci, ke které se schylovalo. Ve finálové cestě totiž přelétl přes vytrvalostní nástup po malých lištách až do střední pasáže, kde ve výrazném převisu šikovně cvaknul a udržel klíčové obliny v morfo-boulderu, kde ostatní favorité padali. Výsledkem bylo senzační třetí místo za dvojicí sponzorovaných reprezentantů pro kluka, který leze pouhé dva roky, který nemá se závody téměř žádné zkušenosti a který se na skalách teprve rozkoukává. Nezbývá než gratulovat a těšit se na věci příští, které přijdou - to vám mohu slíbit.

Ve stejném okamžiku, kdy si Jurinátor na MČR přebíral bronzovou medaili, řádil další člen GVP climbing teamu MICHAL BARCHÁNEK v bouldrové oblasti na Sněžníku a v Dubí. Zde pod jeho neskutečně silnými prsty kapitulovaly bouldry astronomické obtížnosti 7A+ a dokonce i 7B, což je výkon, který za zveřejnění rozhodně stojí. Tím spíše, že by na počet skalních výjezdů, které za svůj krátký lezecký život absolvoval, stačily prsty na rukou vysloužilého a dosti neopatrného dřevorubce.

         

Komentáře

Juro skvělé! Gratuluji ti. P.E.

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem