Menu se načítá

Desátý GVP fest

Jan Komárek

13. ledna 2011
Milé studentstvo, vážené profesorstvo, je mi ctí pozvat vás na staroslavný GVP fest, jenž se uskuteční 12. února v klubu Retro.

     Protože se jedná již o desátý GVP fest, dali jeho organizátoři hlavy a úspory dohromady, abychom toto jubileum náležitě oslavili. Poprvé za svou pětiletou historii si GVP fest našel takové útočiště, kde se nemusí trápit ani kapacitou, ani desátou hodinou večerní – Retro Music Hall. O hudební produkci se tak až do půlnoci bude starat celkem sedm studentských, absolventských i profesorských kapel nejspíše v  následujícím pořadí: The Limes, Prof Band, Ragoo Paradise, Guarana, Curlies, Stool a The Vibrations. Přijďte včas, klub se otevře v šest hodin, o půl hodiny později se rozezní živá hudba. Výběr těch nejnadanějších z profesorského sboru začne svou show již o sedmé. Odcházejte pozdě, půlnocí počínaje budou mít vaše slechy na starosti deejayové, jejichž hudební výběr se bude skládat převážně z oldies a DnB. Také se ke mně donesla zpráva o nějakých "sexy tanečnicích". Konec hýření je odhadován na čtvrtou ranní, tedy akorát na první metro (se zastávkou ve fast foodu). Vstupné činí 60 korun ve školním předprodeji, 70 Kč na místě.

     GVP fest se od svého zrodu v Matrixu dostal mnohem dále, než tehdy jeho bájní zakladatelé věřili. Již za dob, kdy se konal v Rock Café, přesáhl svou návštěvností rámec školní akce, stal se inspirací pro podobné studentské koncerty a troufám si říci, že se jedná o fenomén, na který může být naše gymnasium hrdé. Tři veteráni – Guarana, Stool a Curlies – se po vzájemné dohodě rozhodli na Festech po tomto následujících již nehrát, a přenechat tak místo mladším studentským kapelám. Bylo by škoda, kdyby v tradici neměl kdo pokračovat.

Komentáře

Objevilo se několik změn v programu: The Limes bohužel nevystoupí, takže jako první zahraje Prof Band, a o afterparty se postará Retro, z čehož plyne, že diskotéka začne už v půl dvanácté a výběr hudby bude záležet na jejich DJs (takže nejspíš žádné oldies ani DnB).

Jen doplním, že Komár de facto představil pohled většiny členů "vysloužilých" kapel, který myslím vysvětluje naše počínání.

Pane profesore, chvála od Vás mě nesmírně těší, jsem si také vědom, že nemluvíte jen za sebe, a už jsem se setkal s podobným názorem několikrát jak mezi potenciálními návštěvníky Festu, tak mezi členy kapel. Uvědomuji si také, že by tento GVP Fest mohl být poslední. Bylo by mi to sice nesmírně líto, ale pořád to považuji za lepší scénář než ho nechat jaksi ... vyhasnout. Pokud by se však Festy měly vrátit do Matrixu, kde zahrají tři začínající kapely, jako tomu bylo před pěti lety, pak to pro mě bude rozhodně přijatelnější, než kdyby se tradici snažili zuby nehty udržet stále ti samí, což by bylo koneckonců v rozporu s původní myšlenkou GVP Festu - představení tvorby školních kapel. Vzpomínám na doby, kdy na Fest chodila polovina lidí co dnes, a přesto jich pod pódiem stál dvojnásobek,a nebylo to způsobeno tím, že bychom hráli lépe než nyní, ale jednoduchým faktem, že jsem byli ti kluci, které potkávali každý den procházejíce se o přestávce po školních chodbách. Také už nějakou dobu pozoruji trend nechodit na Fest kvůli kapelám, ale na pivo a na fotbálek mezi známými tvářemi. Nerad bych v tomto odcizování publika od pódia pokračoval. Jsem si jist, že s Guaranou, Curlies a dalšími kapelami majícími své kořeny na GVP ještě nějaké koncerty odehrajeme, a stále na ně budeme zvát své bývalé spolužáky a profesory, jen už jaksi nebudeme mít právo používat svou vlastní "obchodní značku".

Chceme Brassicu!!

Nestačí, že nám odcházejí lékaři (držím jim palce)? Musíte odcházet i vy? Nechci být přehnaně skeptický, ale bez vás to padne nebo minimálně výrazně utrpí... Není to přeci tak, že byste hráli pro cizí tváře, které vás neznají! Obrovská skupina fanoušků je z řad vašich vrstevníků, absolventů a profesorů, kteří vás znají, milují a obdivují. Právě vy jste jeden z důvodů, proč spousta z nich nechce zapomenout, že na Vítěznou pláň chodili. Jste i jeden z důvodů, proč se setkat s lidmi, které postgymnaziální život zanesl mimo dosah našeho každodenního života. Co si počne GVPfest bez "Hlubočinek", "Marihuan" a Klárčina poskakování? Nejste jen duše Festu, jste i jeho tělo...

Hmmm....Hmmmm.... Velice zajímavé

skvely clanek!

Dobrá grafika.

WIKID!

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem