Menu se načítá

Braunschweig - Praha

Ivča

24. června 2011
Pouhých osm hodin jízdy vlakem trvá cesta do malebného města Braunschweig. I přesto, že na mapě je jen nevýznamnou tečkou někde u Hannoveru, nám poskytl trvalý zážitky na celý život.

      Možná se ptáte, jak jsme se ocitli my, skupinka odvážlivců z GVP spolu s profesorkami Blížilovou a Webber zrovna zde. Byla to dlouhá a spletitá cesta trvající dva roky, než jsme se dali dohromady. Odložili jsme stranou všechny pochyby a obavy a vydali se vstříc výměnnému pobytu do Německa. A rozhodně nikdo nelitoval.

     Samozřejmě nejdříve zavládly trochu obavy. Když jsme v zimě na nástupišti čekali na příjezd německé „delegace“, spousta z nás dost litovala svého rozhodnutí. Avšak po pár hodinách seznamování, kdy jsme se dorozumívali někdy doslova „rukama nohama“ nebo starou dobrou angličtinou, strach opadl. Němci u nás strávili celý týden a dokonce se zúčastnili našeho plesu, popřípadě after-party. Odjížděli odsud nadšení a my si říkali, zdali to s námi bude stejné, až budeme zase u nich.

     Termín našeho odjezdu byl stanoven na květen, rozhodně jsme oproti nim měli výhodu krásného počasí. Tentokrát už jsme věděli, do čeho jdeme. Většina z nás byla v kontaktu se svými „Austauschpartnery“ již od ledna. V Německu byl připraven bohatý program. Kromě návštěvy místního gymnázia a historického centra například výlety do Hannoveru, Hamburku a Wolfsburgu, kde se nachází světoznámá továrna WV a naučně- zábavní centrum Phaeno. Víkend a večery jsme trávili s Austauschpartnery a jejich rodiči, často jsme se však scházeli všichni dohromady, Češi i Němci. Domů se nechtělo skoro nikomu a už ve vlaku jsme plánovali, kdy se s nimi znovu setkáme.

 

     Takže pokud se nechcete připravit o tento nezapomenutelný zážitek, určitě se přihlaste na příští výměnu!
 

Komentáře

Hezký članek, který ve mně opět vyvolal vzpomínky na tento nezapomenutelný týden. Na výměně jsem byl už dvakrát a kdybych mohl, jel bych zase!

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem